Idag går hela proceduren med Sms-lån väldigt fort. I början när sms-lån var nya så gick allt via mobiler, men idag har nästan allt verksamhet gott över till internet.  Detta har lett till att det går betydligt fortare och avgifter som fanns innan har fasats ut. Så idag loggar man in på kreditgivarens sida och fyller i sin ansökan, sedan efter att en snabbkreditupplysning genomförts för du svar via e-mail eller sms, vanligtvis inom någon timme.

En annan fördel med att marknaden flytt i princip hela sin verksamhet till nätet är att det har blivit betydligt lättare att kolla upp fakta runt lånen. Inte bara på kreditbolagens sidor utan även på mindre sidor som specificerat sig på att lista och jämföra de olika aktörerna.

De har inriktat sig på att jämföra utbetalningstider och vad som krävs för att det ska så fort som möjligt. Andra sidor riktar in sig på t.ex krav , belopp och kostnader. Så idag är det betydligt lättare att hitta information innan man ansöker. Men viktigt är att som alltid vara källkritisk och inte svälja både krok och hela linan på en gång.